Welke eiwitrepen moet ik kopen?

Een eiwitreep wordt vaak gezien als een lekkere snack om eiwitten binnen te krijgen. Er zijn talloze soorten, smaken en maten van deze snack. Je hebt niet altijd zin in een eiwitshake en ze zijn ook niet altijd makkelijk om overal te nuttigen. Wij vertellen je de feiten over eiwitrepen en zetten de beste keuzes voor jou op een rij.

clean-protein-bar
272215_Nutrend-DeLuxe_Bar_DISPLAY
se_bb_hazelnutnougat_open_high_002__2

Zijn eiwitrepen gezond?

Een eiwitreep met een chocoladesmaak of bananensmaak ziet er heel lekker uit, maar velen vragen zich af of dit wel gezond is. Niet elke eiwitreep is gezond en daarom is het belangrijk om op een aantal dingen te letten voordat je er een aanschaft. Het aantal gram eiwitten verschilt namelijk per reep, maar ook het aantal calorieën kan enorm verschillen. Zo heb je eiwitrepen van 100 kcal, maar ook repen van 400 kcal. Let daar dus op wanneer je bewust bezig bent met je voedingsinname. Ook geldt vaak dat wanneer het eiwitgehalte van een reep lager is, er meer koolhydraten in zo’n reep zitten. Vaak bestaan deze koolhydraten uit suikers. Deze wil je het liefst vermijden!

Eiwitreep als tussendoortje

Eiwitrepen zijn hartstikke handig om mee te nemen, ze geven je een verzadigd gevoel en ze zijn ook nog eens lekker. Een ideaal tussendoortje, dus. Het verzadigde gevoel dat we van eiwitrepen krijgen, komt door de eiwitten en de vezels die in zo’n reep zitten. Ze zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, omdat ons lichaam deze trage voedingsstoffen langzaam opneemt. Hierdoor krijgen we minder snel trek en minder de neiging om ongezond te snacken. Gezonde eiwitrepen bevatten zelfs 12 gram vezels per reep! Dat is ontzettend veel, ervan uitgaande dat je lichaam zo’n 30 tot 40 gram vezels per dag nodig heeft. Tevens bevatten eiwitrepen veel calcium, gemiddeld 15 procent van je dagelijkse inname.

De beste eiwitrepen kopen

Een eiwitreep kan dus erg gezond zijn en dienen als een volwaardig tussendoortje. Het is echter geen vervanging van een maaltijd, maar een toevoeging aan je dagelijkse voeding. Eiwitrijke maaltijden bevatten voedingsstoffen die je niet terugvindt in een eiwitreep.